Sambrani este numele indian pentru Benzoină numită uneori Gum Benzoin, o rășină balsamică obținută din scoarța mai multor specii de copaci din genul Styrax. Termenul Sambrani este inventat de Ayurveda  pentru rășina galbenă, o substanță asemănătoare gumei care provine din scoarța parfumată a arborelui Sal. Seva este extrasă din copac făcând o incizie în scoarța copacului. Această rășină din plante este apoi colectată și procesată sub formă de granule minuscule care sunt presate puternic pentru a forma cristale de Sambrani.

Guma benzoică este o componentă majoră a tipului de tămâie bisericească folosită în Rusia și în alte societăți creștine ortodoxe, precum și în bisericile catolice occidentale. Majoritatea benzoinului este folosit în Peninsula Arabă și templele hinduse din India, unde este ars pe cărbune ca tămâie. Este, de asemenea, folosită în producția de Bakhoor (în arabă, așchii de lemn parfumate), precum și diverse tămâi de rășină în țările arabe și în Cornul Africii. Benzoina este, de asemenea, folosită în amestecuri de tămâi, tămâia indiană, tămâia chinezească (cunoscută ca Anxi xiang) și Papier d'Armenie, precum și bețișoarele de tămâie.

În parfumerie, benzoina este folosită ca fixativ, încetinind dispersia uleiurilor esențiale și a altor materiale parfumate în aer. Benzoina este folosită în cosmetică, medicina veterinară și lumânări parfumate. Este folosit ca aromă în băuturi alcoolice și nealcoolice, produse de patiserie, gumă de mestecat, lactate congelate, gelatine, budinci și bomboane moi.

7 alte produse in aceeasi categorie: