Originar din America Centrală, uleiul de frangipani este obținut din superbele flori ale arbustului cu același nume. În Sri Lanka este denumit Arborele templului, iar în Hawaii, Tailanda este denumit și Arborele Vieții. Este utilizat în special în parfumerie, ca ingredient primar, pentru aroma sa deosebită. În aromaterapie și aplicat topic, are efect antioxidant, antiinflamator, relaxează sistemul nervos și este ideal să se utilizeze în formularea cremelor si ser-urilor luxuriante pentru ten si corp. Dulce, magic, exotic, sunt cuvintele ce pot descrie cel mai bine aroma uimitoare a faimosului Frangipani, parfumul său seducător produce o atmosferă unică, ce calmează, relaxează și întărește mintea după o zi stresantăÎnzestrat cu puteri emoționale înălțătoare, relaxează organismul și psihicul, elimină gândurile negative și aduce liniștea și calmul în viața ta.

Extractie: Uleiul esențial de Frangipani este un ulei pur și natural produs din planta plumeria. Producătorii de ulei absolut de frangipani extrag un lichid gros și galben pal din floarea de frangipani prin extracție cu solvent.

Utilizare: Eficient în cazul dureilor musculare, are rol antiinflamator, efect antioxidant recunoscut, recomandat în masajul de relaxare antistres, calmant, recomandat în cazul stărilor de tensiune, stres si agitație, elimină emoțiile negative, starea de neliniste.

Contraindicatii: In cazuri rare, poate provoca reactii alergice; nu utilizați pe pielea foarte sensibilă; nu utilizați dacă sunteți însărcinată sau alăptați.

Ulei esential absolut frangipanii este doar pentru uz extern si este indicat sa fie folosit diluat cu ulei vegetal, de genul jojoba,  cocos.

Atenție! Doar pentru uz extern, se va evita zona ochilor. Se recomanda testare înainte pe articulația mâinii. A nu se lăsa la îndemâna copiilor. A se agita înainte de folosire.

7 alte produse in aceeasi categorie: