Lotusul roz, Nelumbo Nucifera este o planta acvatica din familia Nymphacee, originara din India. Gratie tijei sale care poate masura pana la 1.80 m, ii confera o particulritate unica. Floarea sa superba si delicat parfumata, este singura care creste deasupra apei, spre deosebire de nuferii care plutesc pe apa. In India, lotusul roz denumit padma este considerat cea mai sacra dintre plante. Inconjurat de mituri si legende, de o puritate fara egal, lotusul roz este considerat floarea din care s-a nascut universul, pentru hindusi este considerata floarea sacra a templelor, lotusul roz este simbolul trezirii constiintei superioare, al cunoasterii si iluminarii, simbolizand in acelasi timp frumusetea si puritatea divina, fertilitatea, bogatia spirituala si materiala. Cu un parfum bogat, complex si in fabricarea parfumurilor intens, cu note florale exotice, uleiul esential de lotus roz este renumit si foarte utilizat la creearea parfumurilor luxoase, exotice, emana noblete si misticism.

Extractie: Absolutul este extras din floare printr-o metodă de extracție cu solvent, deoarece procesul de distilare cu abur îi poate distruge floarea delicată și parfumul.. Absolut de Lotus Albastru este prelucrat din flori colectate când are loc înflorirea. Florile frumoase sunt mult prea delicate pentru a fi procesate cu distilare cu abur. Același lucru este valabil și pentru lotus roz ca și pentru verisorii lui, lotus albastru si lotus alb. Aproximativ 10.000 de flori culese cu grijă, necesare pentru a produce 1 gram (aproximativ 1 ml) de absolut Lotus roz.

Utilizare: Uleiul esential de lotus roz are urmatoarele proprietati: antiinfectios, dezinfectant, calmant, cicatrizant, antidepresiv, stimuleaza activitatea cerebrala, calmant si sedativ. Activeaza metabolismul, vindeca, purifica, echilibreaza si intinereste pielea, calmeaza tensiunile, durerile, reda mobilitatea articulatiilor, actioneaza eficient impotriva afectiunilor bronho-pulmonare.

Contraindicatii: In cazuri rare, poate provoca reactii alergice; nu utilizați pe pielea foarte sensibilă; nu utilizați dacă sunteți însărcinată sau alăptați.

Ulei esential absolut de Lotus roz este doar pentru uz extern si este indicat sa fie folosit diluat cu ulei vegetal, de genul jojoba,  cocos.

Atenție! Doar pentru uz extern, se va evita zona ochilor. Se recomanda testare înainte pe articulația mâinii. A nu se lăsa la îndemâna copiilor. A se agita înainte de folosire.

7 alte produse in aceeasi categorie: