In Orient, floarea de lotus este floarea dedicata zeitei frumusetii si a prosperitatii. Este considerata a fi o floare sacra si este cultivata in apropierea templelor, pe langa faptul ca aceasta creste spontan in rauri si lacuri. O caracteristica importanta face referire la frunzele florii de lotus care resping praful si apa, pe suprafetele acestora, de fapt, nu se aseaza praful iar picaturile de apa raman rotunde, fara a le uda. Floarea de lotus are tulpina cu diametrul de aproximativ un centimetru introdus in apa cativa metri, iesind din apa un alt metru si jumatate, daca va ganditi acest lucru este incredibil. In India, floarea de lotus care are radacinile in namol si in mal si se ridica deasupra, pastrand un parfu, delicat si suav este simbolul posibilitatii fiecarei persoane de a trai in orice mediu inconjurator, chiar foarte negativ, pastrand puritatea si ridicandu-se deasupra limitelor catre infinit. In Orient, uleiul esential din Floarea de Lotus este cel al devotamentului si iubirii universale. Ajuta la conectarea cu propriul sine Superior, apropierea de divinitate, de aspectul transcendental al existentei. Activeaza cele mai rafinate emotii ale inimii noastre. Util pentru a ne pregati de meditatie, de rugaciune si in liniste. Acest ulei esential creste claritatea mintii, viziunea clara a valorilor reale ale vietii, evita raspandirea energiilor fizice si mintale in directii neproductive. 

Extractie: Absolutul este extras din floare printr-o metodă de extracție cu solvent, deoarece procesul de distilare cu abur îi poate distruge floarea delicată și parfumul.. Absolut de Lotus Alb este prelucrat din flori colectate când are loc înflorirea. Florile frumoase sunt mult prea delicate pentru a fi procesate cu distilare cu abur. Același lucru este valabil și pentru lotus alb ca și pentru verisorii lui, lotus roz si lotus albastru. Aproximativ 10.000 de flori culese cu grijă, necesare pentru a produce 1 gram (aproximativ 1 ml) de absolut Lotus alb.

Utilizare: Uleiul esential de Lotus Alb calmeaza mintea, ofera seninatate, certitudine si incredere. Motiveaza in mod linistit si cu bucurie succesul material, prosperitatea, dorinta de a imparti cu ceilalti, respectul si aprecierea frumusetii in lumea relativa.

Contraindicatii: In cazuri rare, poate provoca reactii alergice; nu utilizați pe pielea foarte sensibilă; nu utilizați dacă sunteți însărcinată sau alăptați.

Ulei esential absolut de Lotus alb este doar pentru uz extern si este indicat sa fie folosit diluat cu ulei vegetal, de genul jojoba,  cocos.

Atenție! Doar pentru uz extern, se va evita zona ochilor. Se recomanda testare înainte pe articulația mâinii. A nu se lăsa la îndemâna copiilor. A se agita înainte de folosire.

7 alte produse in aceeasi categorie: