Absolutul iasomie (Sambac), denumit și ulei esențial de iasomie Sambac, este extras din florile mici și delicate ale arbustului Jasminum sambac (Iasomie înflorită de noapte) care crește în zonele subtropicale.  Absolutul  de iasomie Sambac are o aromă magică florală, senzuală, dulce, tenace, cu o bogăție profundă și o nuanță de mosc și cumarină. Considerat că posedă o aromă pentru îmbunătățirea stărilor emoționale, uleiul esential absolut Iasomia de Sambac este un ulei exotic, atrăgător din punct de vedere aromatic, care conține atât caracteristici terapeutice, cât și parfumate, care sunt aproape imposibil de găsit în altă parte în regnul plantelor. Iasomia de Sambac Absolut are o reputație puternică ca afrodisiac și este ideal în parfumeria naturală pentru o aromă de iasomie mai verde, mai ușoară și mai proaspătă și pentru că poate fi ceva mai tenace decât Jasminum grandiflorum.

Extractie: Absolutul este extras din floare printr-o metodă de extracție cu solvent, deoarece procesul de distilare cu abur îi poate distruge floarea delicată și parfumul.. Absolut de iasomie grandiflorum este prelucrat din flori colectate când are loc înflorirea. Florile frumoase sunt mult prea delicate pentru a fi procesate cu distilare cu abur. Același lucru este valabil și pentru grandiflorum ca și pentru vărul său sambac, cu aproximativ 8.000 de flori culese cu grijă, necesare pentru a produce 1 gram (aproximativ 1 ml) de absolut Jasmine sambac.

Folosință: Iasomia din toate soiurile a fost folosită de secole ca afrodisiac și este folosită în mare măsură în industria parfumurilor datorită proprietăților sale aromatice ademenitoare care creează o senzație de euforie, fericire, senzualitate și este prețuită pentru calitățile sale înălțătoare, seducătoare, frumoase. Iasomia le are pe toate. Este senzuală, spirituală și un aromat echilibrant și calmant. Bine privit încă din antichitate ca un afrodisiac, este, de asemenea, reputat ca posedă calități antidepresive și sedative producând o senzație de încredere, optimism și euforie, în timp ce revitalizează și reda energie, este un minunat ajutor aromatic. Pentru mamele care nasc este un parfum reconfortant, la fel pentru femeile în perioadele de dezechilibru, sindrom premenstrual și menopauză. Pe lângă faptul că ajută la asigurarea echilibrului și calmului, uleiul de iasomie este minunat pentru piele, deoarece întinerește și o hrănește. Iasomia este folosită de mii de ani pentru a calma și răsfăța pielea uscată și crăpată. Crește elasticitatea pielii, previne cicatricile și vindecă iritațiile pielii. De asemenea, iasomia ameliorează stresul și calmează spasmele bronșice.

Folosită în difuzoare de ulei, creme, uleiuri de masaj sau direct în baie, aroma iasomiei este, de asemenea, reputată excelentă pentru a elimina depresia postnatală, a calma durerile și durerile musculare, a ajuta la tuse, ca un afrodisiac bine cunoscut datând din antichitate și este bun pentru piele pentru a încuraja creșterea celulelor în timp ce crește elasticitatea pielii.

Nu trebuie luat intern sub formă de ulei și nu trebuie utilizat dacă sunteți însărcinată. In travaliu va ajuta la contractii, dupa nastere va ajuta la dispariția vergeturilor. Desigur, ori de câte ori utilizați produse pe piele, faceți întotdeauna un mic test înainte la incheietură. Cel mai bine este dacă uleiul este diluat. Funcționează bine cu Jojoba, lemn de santal, ylang ylang; bergamotă, tămâie, geranium, lemongrass, portocală, trandafir și alte uleiuri afrodisiace.

Contraindicatii: In cazuri rare, poate provoca reactii alergice; nu utilizați pe pielea foarte sensibilă; nu utilizați dacă sunteți însărcinată sau alăptați.

Ulei esential absolut de Iasomie este doar pentru uz extern si este indicat sa fie folosit diluat cu ulei vegetal, de genul jojoba,  cocos.

Atenție! Doar pentru uz extern, se va evita zona ochilor. Se recomanda testare înainte pe articulația mâinii. A nu se lăsa la îndemâna copiilor. A se agita înainte de folosire.

7 alte produse in aceeasi categorie: