Absolut de Santalum album pur 100%.

Santalul  oferă o aromă unică, lemnoasă-dulce. Procesul de extracție prin care inima lemnului este mai întâi distilată pentru ulei esențial, iar apoi același material este folosit pentru extragerea absolutului. Vă rugăm să rețineți că este destinat utilizării numai în parfumerie. Dacă sunteți interesat să utilizați absolutul de lemn de santal pentru aplicații de îngrijire a pielii și a corpului este nevoie sa fie diluat.

Lemnul de santal este venerat pentru aroma sa dulce, caldă, lemnoasă și bogată. Este căutat pe scară largă în îngrijirea corpului, îngrijirea pielii și parfumurile naturale. Aroma sa divină  inspiră atât o ambianță de senzualitate, cât și contemplare liniștită.

Folosit de mii de ani în lumea Orient si Asia, lemnul de santal este un ulei bine respectat, cu multe proprietăți benefice. Lemnul de santal cel mai recunoscut este uleiul de Santalum album din regiunea Mysore din India – o specie care a dispărut practic din cauza anilor de recoltare excesivă și braconaj. Din fericire, acum există diverse specii de lemn de santal disponibile care folosesc practici mai durabile și mai etice pentru a satisface cererea ridicată a consumatorilor.

Ulei esential absolut de Santal este doar pentru uz extern si este indicat sa fie folosit diluat cu ulei vegetal, de genul jojoba,  cocos.

Această specie de lemn de santal spicatum, cu aroma sa bogată și caldă de lemn, oferă o alternativă rentabilă și durabilă la uleiurile de santal indian pe cale de dispariție. Dacă lemnul de santal indian este regele pădurilor, atunci lemnul de santal australian este prințul. Lemnul de santal australian este originar din zonele semi-aride din sud-vestul Australiei.

În timp ce atât lemnul de santal indian, cât și lemnul de santal australian se bucură de o istorie lungă de utilizare, fiecare oferă trăsături unice din punct de vedere olfactiv și funcțional și sunt folosite în grade diferite în industria parfumurilor, aromoterapiei și cosmeticelor.

Atenție! Doar pentru uz extern, se va evita zona ochilor. Se recomanda testare înainte pe articulația mâinii. A nu se lăsa la îndemâna copiilor. A se agita înainte de folosire.

6 alte produse in aceeasi categorie: