Bețe naturale de o calitate excepțională din Santal. Șase calități ale mirosului de Santal:

1. Mirosul de lemn de santal ajută la atenuarea anxietății. Folosit de secole în ceremonii hinduse, budiste și egiptene, arderea lemnului de santal a fost considerată benefică pentru ușurarea depresiei și a neliniștii, promovând spiritualitatea și pacea interioară. Parfumul este folosit și astăzi în ritualuri funerare pentru a insufla confort și acceptare în rândul celor îndoliați. Un studiu pilot referitor la terapiile complementare în practica clinică, publicat în 2006, a arătat că miros de santal a fost capabil să reducă anxietatea într-un mic eșantion de pacienți care au primit îngrijiri paliative. Atât masajul, aromoterapia cu ulei de santal, cât și expunerea la ulei de lemn de santal, prin intermediul unei pietre aromate, ameliorează simptomele anxietății mai eficient decât un masaj cu ulei de migdale dulci.

2. Mirosul de santal ca ajutor pentru somn De-a lungul veacurilor, lemnul de santal a fost considerat un ajutor puternic de somn și remediu pentru insomnie. Influența compușilor alfa-santalol și beta-santalol asupra sistemului nervos central al șobolanilor a fost cercetată într-un studiu efectuat în 2007. Inhalarea unei concentrații de santalol a provocat un efect sedativ în rozătoare și a mărit durata somnului non-REM, o constatare care deosebit de benefică pentru cei care au dificultăți privind menținerea somnului. Cercetătorii au afectat în mod semnificativ capacitatea șobolanilor de a mirosi și au constatat ca o lipsă de parfum nu a schimbat rezultatele – ceea ce sugerează că acțiunea terapeutică a santalolilor se realizează prin intermediul sistemului circulator, fiind absorbiți în sânge prin respirație.

3. Mirosul de santal calmează și stimulează Paradoxal, uleiul de santal a fost, de asemenea, dovedit a fi atât calmant, cât și stimulant. Când s-a folosit local, s-a dovedit că ulei de santal are proprietăți relaxante fără a provoca somnolență (potrivit unui studiu publicat în 2004).

4. Mirosul de santal este antiinflamator Ingredientele active din uleiul de lemn de santal - α-santalol și β-santalol - au fost găsite a avea o acțiune impresionantă antiinflamatoare care funcționează similar cu ibuprofenul și alte medicamente

5. Mirosul de santal este antimicrobian

6. Mirosul de santal are efect analgezic și de calmare În cercetările publicate în 2000, s-a constatat că alfa-santalolul are un efect analgezic. Legarea alfa-santalol-ului la receptorii opioidului delta - care sunt implicați în modularea durerii, dar au și efecte anti-depresive – a fost observată ca fiind benefică pentru ameliorarea durerii, în timp ce, de asemenea, reglează nivelurile de dopamină și serotonină în creier.

4 alte produse in aceeasi categorie: