Solstitiul de iarna - Prilej de Renastere al Arhetipului Solar

Solstitiul de iarna - Prilej de Renastere al Arhetipului Solar

Solstitiul de iarna - Prilej de Renastere al Arhetipului Solar

In fiecare an trecem prin diverse momente magice pe care nu le constientizam. Unul dintre aceste momente, peste care trecem cu neatentie de cele mai multe ori, este solstitiul de iarna.

 

Acest moment este un timp al renasterii solare si a fost pregatit de renasterea lunara (vezi articolul despre cea mai intunecata noapte din an). Acest joc al Soarelui si al Lunei, al energiei Masculine si Feminine creeaza tot universul. Ar fi de preferat sa asistam la acest joc cat mai constienti si chiar sa conlucram cu acesta, in ideea ca jocul acesta, curgere intre yin si yang, oricum este, iar noi putem doar sa integram si sa traim profund aceasta fabuloasa Armonie.

Momentul acesta a fost sarbatorit in toate epocile umanitatii cunoscute de noi, mai putin in epoca moderna, unde semnificatia lui s-a transferat Craciunului, care este de fapt tot o renastere a energiei solare, masculine, reprezentate de Issus. Se stie, istoric vorbind, ca sarbatoarea nasterii lui Issus a fost suprapusa peste sarbatoarea nasterii lui Mitra (un cult solar din perioada antica a umanitatii) in momentul in care crestinismul a devenit religia oficiala a Imperiului roman.

In Imperiul roman aceste sarbatori se numeau Saturnalii si se celebrau cu mare fast. Nu intamplator toate religiile importante ale lumii sarbatoresc anul nou intre momentul de solstitiu de iarna si echinoctiu de primavara.

Acest moment, celebrat, cum se spune, de cand lumea, a dobandit in multe cazuri o dimensiune exterioara, superficiala, ritualica.

Nu este rau sa sarbatorim exterior, non launtric, dar este incomplet si neesential.

Aici apare diferenta dintre un initiat (adept) si lumea profana. Initiatul - adeptul foloseste aceste momente in mod constient pentru a aprofunda Misterul Creatiei. Ne putem imagina surfeur-ul care se aseaza pe valul care vine; desi pare simplu, este nevoie sa vrei, sa stii cand vine si sa poti sa o faci.

In momentul de solstitiu Energia solara atinge punctul de minim, punct de unde incepe sa creasca.

In fapt, aceasta schimbare, ca orice schimbare in Creatie, trece printr-un moment de Ether accentuat; acest moment vrem sa il constientizam si sa-l celebram. Dupa ce energia lunara a renascut, s-a pregatit cadrul pentru renasterea solara in data de 21 decembrie 12:44 am.

Ce putem sa facem concret pentru acest moment din an?

In primul rand este nevoie sa avem un spatiu linistit si curat, sa ne relaxam si sa ne focalizam energiile. Ca in orice stare de celebrare interioara (in anumite contexte aceasta actiune este numita meditatie), este nevoie sa ne propunem in mod constient un scop, pe care sa il enuntam interior foarte clar, iar exterior numai daca dorim.

 

Voi sugera niste pasi pentru aceasta stare de celebrare:

- Ne asezam intr-o postura corporala, cu spatele drept si cu atentia, pentru inceput, pe respiratie. Intram in aceasta stare cu minimum 21 minute inainte de ora 12.44 am, 21 decembrie 2016.

- Stam in acesta stare cateva minute, pana simtim ca ne linistim mintea si emotiile.

- Dupa acest moment invocam un arhetip al energiei solare, care sa ne ghideze (Arhanghelul MikhaEl, Adonai, Issus sau alte Constiinte solare cu care suntem noi familiarizati). Pastram aceasta invocatie pana inainte cu cateva minute de momentul de solstitiu, adica in jur de 12.40. 

Din acest moment tinem constiinta cat mai limpede si mai treaza, ca sa percepem momentul de trecere cat mai constienti; daca suntem atenti si constienti, acest moment vine ca o curgere de energie uriasa in constiinta noastra.

Atentie! Starea de atentie nu presupune incordare, ci este o stare de relaxare armonizata cu o stare de “curgere” constienta.

Sa fim cat mai constienti de aceasta energie si sa ne amintim intentia, scopul meditatiei, pentru ca sa investim aceasta energie in mod constient in scopul propus. Este o vibratie, o energie, o stare profunda, densa si continua.

Pastram aceasta stare de constiinta cat de mult putem, dupa care multumim si incepem celebrarea exterioara prin diverse actiuni ale zilei.

Pentru aceasta constientizare va poate fi de folos si brandul KIGAM prin elixirul creat special pentru acest moment:

Ulei Solstitiu de iarna; acest elixir produs de KIGAM este o sinergie de uleiuri vegetale, uleiuri esentiale, metal (aur) si cristal de cuart. Momentul in care a fost produs, ordinea ingredientelor, constiintele invocate in momentul prepararii produc o intrepatrundere si o amplificare a elementelor acestui elixir care ajuta la cresterea in mod armonic a arhetipului solar al fiintei. Activarea  Arhetipului Solar aduce in toate structurile fiintei noastre claritate, constientizarea gandurilor si emotilor, empatie, frumusete, cunoastere. Vom fi ca un soare, care lumineaza pe toate lumea, inclusiv pe noi, cu gratie si cunoastere.

De fapt, activarea arhetipului solar al fiintei este un pas important in deschiderea definitiva a usii sufletului, realitate care ne va propulsa in paradisurile astrale aici pe pamant.

Gasiti mai multe detalii si produse pe www.kigam.ro.

Gratie si Putere!

Sha Hadhim

Toate comentariile

  1. Telkom University

    De ce este important să ne propunem un scop în acest moment de celebrare? visit us Telkom University

Lasa un raspuns