Prezentare alchimică a uleiurilor esențiale

Prezentare alchimică a uleiurilor esențiale

De ce uleiuri esențiale? Ce reprezintă ele din punct de vedere alchimic?

Luna vida 26/04/2017

Plantele, copacii , regnul vegetal reprezinta o stare a Creației, ele sunt expresia emoțiilor si găndurilor noastre. Ele apar in viața noastră ca să ne ajute sa compensăm anumite deficiențe a găndirii si emoțiilor noastre. Se consideră ca ele apar in anumite locuri deloc intâmplător, tocmai ca să compenseze ceea ce omul sau locul nu dă ca să fie armonie.Acest rol al plantelor este esențial pentru viața in acest plan al Creației, această diversitate de culori, forme, mirosuri reprezintă de fapt diversitatea emotiilor si găndurilor noastre, toate stările noastre sunt reprezentate de regnul vegetal.

Ce ar fi indicat să facem noi ca ființe umane conștiiente ca să ne folosim de aceste atuuri pe care Creația le scoate in calea noastra?

Intr-un fel este simplu, ar fi indicat sa folosim regnul vegetal ca să amplificăm conștient stările (emoțiile si găndurile) ca sa ne trezim Sufletul.

Intrebarea este cum să facem acest transfer de la plantă la noi cat mai nealterat și cat mai eficient?

In mod normal daca luăm planta si o mîncăm sau o facem ceai nu se intâmplălucruri spectaculoase, pentru că corpul nostru care este in general un creuzet alchimic netrezit nu va putea recunoaște si prelucra eficient acestă materie-informatie.Din aceste motive se fac tincturile si uleiurile esentiale ca să ne ajute să putem asimila intrun mod eficient aceste calități ale regnului vegetal.Dacă tincturile extrag esența (spiritul plantei) din plantă, uleiurile esențiale sau uleiurile din plante reprezintă partea emotională a plantei. Aceste uleiuri esențiale putem să spunem ca sunt emoție condensată, nu intâmplător ele miros puternic, de fapt miroase emotia care este conținută in acel ulei esential.     Deci uleiul esential ne ajutăsă putem amplifica sau estompa diverse tipuri de stări din care ne hrănim in mod curent sau de care avem nevoie. Folosința acestor uleiuri este de uz extern si de uz intern.Pentru uz extern ele ne pot influenta prin miros si absorția prin piele.Pentru uz intern, se folosesc cu precauție si numai la sfatul unui specialist, acțiunea lor asupra corpului fiind din ce in ce mai studiată si acceptată de medicina modernă.

Vă doresc sa explorați constienți splendoarea si diversitatea de stări (emoții si gănduri) din fascinanta lume vegetală!

La această explorare vă poate ajuta si brandul KIGAM prin produsele sale.

 Gratie si Putere!

Sha Hadhim

Toate comentariile

Lasa un raspuns