Principiul Alchimic Mercur

Principiul Alchimic Mercur

Din perspectiva alchimică, Principiul Mercur era considerat spiritul oricărui material dat. Paracelsus a explicat-o simplu spunând: „Căci Mercur este spiritul, sulful este sufletul, iar sarea este trupul”.

Principiul Alchimic Sare

Principiul Alchimic Sare

Principiul Sare reprezintă materia într-o formă completă, fără diviziune. Simbolul principiului sării - linia orizontală în cercul infinit - reprezintă timpul, limitarea și viața în contextul spiritului etern.

                                 Principiul Alchimic Sulf

Principiul Alchimic Sulf

Principiul Sulf este substanța alchimică a Sufletului nostru, este Focul din interiorul Sufletul care energizează Dorința.

Acești așa-ziși mici agresori

Acești așa-ziși mici agresori

Despre gândire, emoție, vitalitate și implicațiile în noi și în afara noastră. Am hotărât să scriu aceste articol că să transpun adevărurile ezoterismului și alchimiei legate de lumea în miniatură care se află în noi și în jurul nostru.

Despre Alchimie

Despre Alchimie

Scurta prezentare a alchimiei interioare la TV6

Prezentare alchimică a uleiurilor esențiale

Prezentare alchimică a uleiurilor esențiale

Plantele, copacii , regnul vegetal reprezinta o stare a Creației, ele sunt expresia emoțiilor si găndurilor noastre. Ele apar in viața noastră ca să ne ajute sa compensăm anumite deficiențe a găndirii si emoțiilor noastre. Se consideră ca ele apar in anumite locuri deloc intâmplător, tocmai ca să compenseze ceea ce omul sau locul nu dă ca să fie armonie.Acest rol al plantelor este esențial pentru viața in acest plan al Creației, această diversitate de culori, forme, mirosuri reprezintă de...

Workshop Arhetipuri Angelice

Workshop Arhetipuri Angelice

Despre Arborele, Arhetipurile Vietii si Ingerii corespondenti. Cunoasterea Arborelui Vietii si a Constiintelor Arhetipale Prezentarea Arborelui Vietii, a nivelelor sale de constiinta arhetipale, intelegerea Constiintelor Angelice prin prisma tiparelor arhetipale pe care acestea le manifesta. Intelegerea Ierarhiilor Divine, de la Arhetipuri la Constiintele Angelice – rolul si atributiile acestora.

Solstitiul de iarna - Prilej de Renastere al Arhetipului Solar

Solstitiul de iarna - Prilej de Renastere al Arhetipului Solar

Solstitiul de iarna - Prilej de Renastere al Arhetipului Solar In fiecare an trecem prin diverse momente magice pe care nu le constientizam. Unul dintre aceste momente, peste care trecem cu neatentie de cele mai multe ori, este solstitiul de iarna.

Noaptea cea mai intunecata din An. Noaptea Renasterii!

Noaptea cea mai intunecata din An. Noaptea Renasterii!

In fiecare clipa suntem impregnati de diverse influente de natura cosmica (sistem solar, stelar si alte structuri grandioase), umana si tehnologica. In acest articol vom analiza o influenta de natura cosmica (sistem solar), numita de noi Luna Noua, inainte de solstitiul de iarna. Noaptea din acel moment este cea mai intunecata noapte din an, este o noapte plina de mister si magie. Aceasta noapte pregateste un alt momentul magic – solstitiul de iarna.

Uleiul Tara de la KIGAM si de ce avem nevoie de armonizarea cu energia compasiunii.

Uleiul Tara de la KIGAM si de ce avem nevoie de armonizarea cu energia compasiunii.

Blanda, frumoasa si calda zeita a compasiunii, Tara, cum o cunosc practicantii de spiritualitate, este una din cele mai indicate energii ale acestor vremuri in scopul compensatii emotionale si pentru echilibrarea fiintei umane. KIGAM a creat aceasta sinergie in acord cu vibratia acestei minunate zeitati in scopul de a va ajuta sa va recapatati increderea in voi, sa va gasiti mai repede linistea interioara in cazuri de zbucium si conflicte si sa puteti parcurge drumul vietii mai constient si...

MODALITATI DE FOLOSIRE A ULEIURILOR ESENTIALE. UZ EXTERN.(II)

MODALITATI DE FOLOSIRE A ULEIURILOR ESENTIALE. UZ EXTERN.(II)

De-a lungul timpului, băile aromaterapeutice au fost folosite atât de plăcere, cât şi în scopuri terapeutice. „Calea spre sănătate este să faci în fiecare zi o baie parfumată şi un masaj aromat", susţinea Hipocrate, părintele medicinei. Băile erau o plăcere mai ales pentru egipteni, unde aveau caracter public, ca şi la romani, pentru care acestea reprezentau un aspect important al vieţii sociale. Apa însăşi are rol terapeutic: „apa vindecă" spun naturiştii, iar în zilele noastre la centrele...

Despre uleiurile esentiale

Despre uleiurile esentiale

Uleiul esential este o substanta odoranta si volatila, extrasa dintr-o planta vegetala sub forma lichida. Compus din substante active, acesta provine dintr-o secretie naturala continuta de celulele plantei. In functie de organul secretor (fruct, frunza, floare, scoarta…) din aceeasi planta se pot obtine uleiuri esentiale cu caracteristici biochimice si proprietati distincte, foarte diferite, cu functii si terapeutica complet distincta.

MODALITATI DE FOLOSIRE A ULEIURILOR ESENTIALE. UZ EXTERN.

MODALITATI DE FOLOSIRE A ULEIURILOR ESENTIALE. UZ EXTERN.

Inhalatiile sunt foarte potrivite pentru tratarea problemelor respiratorii, a racelilor, gripei si pentru pregatirea tenului in vederea unui tratament cosmetic. Se toarna intr-un vas 1 L de apa clocotita si se adauga 3-4 picaturi de ulei. Vaporii degajati se inspira stand aplecat peste vas, cu capul acoperit cu un prosop mare.

Extracţia uleiurilor

Extracţia uleiurilor

Distilarea este metoda cel mai des folosită şi cea mai economică de a extrage uleiurile esenţiale. Mulţi istorici îi atribuie această descoperire lui Avicenna, medic şi savant persan (vezi capitolul 1), deşi este foarte posibil ca egiptenii să fi fost primii în perioada primitivă. Procesul distilării implică multă îndemânare, altfel uleiul esenţial atât de preţios va fi pierdut sau îşi va schimba compoziţia. Unele plante sunt distilate imediat după ce au fost recoltate, în timp ce altele pot...

Calitatea si falsificarea uleiurilor esentiale. Mici lamuriri

Calitatea si falsificarea uleiurilor esentiale. Mici lamuriri

Pentru a avea rezultate optime este vital să folosim numai uleiuri esenţiale pure de calitate superioară. Este un lucru regretabil că multe uleiuri esenţiale disponibile astăzi pe piaţă sunt de calitate slabă şi, de aceea, nu pot ajuta la remedierea problemelor de sănătate. Numai cinci la sută din uleiurile esenţiale produse în lume sunt folosite pentru aromaterapie. Comercianţii de uleiuri esenţiale aprovizionează în mare parte industria parfumului, pe cea alimentară, farmaceutică şi pe cea...

Uleiuri Gama Chakre

Uleiuri Gama Chakre

Fiecare din cele 7 chakre sunt guvernate de legi spirituale si principii de constiinta pe care le putem folosi pentru cultivarea armoniei, a starii de fericire si de bine atat pentru noi ca individ, cat si pentru restul fiintelor. Exprimam cu totii ganduri si emotii care de multe ori nu au musai o explicatie in logica obisnuita, si este bine sa fie asa, pentru ca putina magie si ocultare in viata aceasta nu ne strica. Iar chakrele sunt acele micro-universuri interioare care ne tin sufletul in...